Zotteri kuum šokolaadijook – aromaatne, maitsev ja toitev elamus

Zotteri kuum šokolaadijook – aromaatne, maitsev ja toitev elamus

See oli 2014. aasta suvi, mil meile avanes ootamatu võimalus Tallinnas Raekoja platsi lähedal toomkooli soklikorrusel väikest šokolaadituba pidada. Ehkki pakkusime suurt valikut esmaklassilisi šokolaade, sai külastajate vaieldamatuks lemmikuks Zotteri šokolaadijook, mida nauditi meie väikeses kohvikus ka kõige kuumemal suvepäeval.

Šokolaadikultuur sai alguse kakaojoogist

Šokolaadi ajalugu ulatub aastatuhandete taha ja sai alguse just kakaojoogist. Mesoameerika indiaanlaste – olmeekide, maiade, asteekide – jaoks oli kakaopuu püha ja selle viljadest valmistatud mõru jook – xocolatl – jumalik, jõudu andev ja tervist toov. Joogi valmistamiseks kasutati puruks hõõrutud kakaoube, vett (mõnikord ka veini) ja maitseaineid nagu vanill, piment ja tšilli. Usuti, et mida vahutavam jook, seda rohkem väge selles on. Vahu tekitamiseks valati jooki anumast anumasse.

Indiaaninaine šokolaadijooki valamas

Zotteri šokolaadijoogid – tõeline elamus

Josef Zotter pöördus šokolaadikultuuri alguse juurde ja koostas 18 erineva maitsega šokolaadi, millest igaüks saab endale ise hõlpsasti maitsva ja toitva joogi valmistada. Kakaole või kakaovõile lisatud maitseained, vürtsid, pähklid, seemned, roheline tee, roosiõied jm muudavad lihtsa kakaojoogi lõhnavaks ja maitsvaks elamuseks. Ka jookide värvipalett on rikkalik.

Pakume oma klientidele komplekte, mis sisaldavad viit erineva maitsega šokolaadi šokolaadijoogi valmistamiseks. Valikus on klassikalised, vürtsikad, pähklised ja mahedad lastele sobivad maitsed. Ka veganite peale on mõeldud.

Šokolaadijoogi valmistamine

Zotteri šokolaaditahvlikestest šokolaadijoogi valmistamine on lihtne. Kasuta piima, taimepõhist piimaasendajat (nt sojajook, kaerajook, mandlijook, riisijook) või vanade indiaanlaste kombel ainult vett. Valmista kuum või külm jook. Valmistamise viise on mitmeid:

  • Blenderda šokolaaditahvel 200–300 ml kuumas piimas.
  • Aja väikeses anumas keema 200 ml piima või piimaasendajat, lisa üks šokolaaditahvel ja sega käsimiksriga. Aja veel kord keema ja šokolaadijook ongi valmis.
  • Kuumuta ja vahusta 200–300 ml piima või piimaasendajat. Lisa šokolaaditahvel, lase sel paar minutit sulada ja vispelda. Seejärel vispelda kuni šokolaad on täiesti sulanud. Lase joogil veel paar minutit seista, et maitsed esile tuleksid ja vispelda veel korra. 
  • Külm šokolaadijook: Valmista šokolaadijook tavalisel viisil, lase sel külmkapis jahtuda ja serveeri jääkuubikute või purustatud jääga.
  • Laiskadele: tükelda šokolaad ja lahusta kuumas piimas. Naudi!
Zotter, šokolaadijoogi valmistamine

Zotter on Austria tuntumaid brände, kes on võitnud lisaks arvukatele rahvusvahelistele auhindadele oma rahva südame. Zotter kasutab ainult mahe- ja õiglase kaubanduse tooraineid ning tootmine alates ubade töötlemisest toimub nende tehases Austrias. Meie arvates maailma põnevaim šokolaaditootja.

Šokolaadijoogid e-poes.

Loe lisaks Zotteri šokolaadide kohta siit.

Zotteri šokolaadid meie e-poes.

Ülle

Zotteri kuum šokolaadijook - aromaatne, maitsev ja toitev elamus 1